2011. április 19., kedd

Lady Gaga legújabb nagysikerű száma


http://www.youtube.com/watch?v=aAWpkZSCMXU
A Judas Lady Gaga amerikai énekesnő dala, amely Born This Way című második nagylemezén szerepel. A szám az album második kislemezeként került kiadásra 2011. április 15-én, négy nappal a tervezett megjelenés előtt. A dalt Lady Gaga és RedOne szerezték, és a dal producerei is ők voltak. A Judas egy dance műfajba sorolható dal, amely egy olyan nőről szól, aki szerelmes egy férfiba, aki elárulta őt. Gaga több interjúban is elmondta, hogy a Judas azokat a dolgokat testesíti meg, amelyek a múltból kísértették őt. Ezen kívül arról szól, „hogy meg kell becsülnöd életed sötét dolgait ahhoz, hogy a fénybe tudd hozni magad.Meg kell vizsgálnod, mi az, ami kísért téged, és meg kell bocsátanod önmagadnak, hogy tovább tudj lépni.”
A Judas hasonló hangzású Gaga korábbi slágereihez, a Poker Face-hez, a LoveGame-hez, a Bad Romance-hez és az Alejandróhoz. A szám több tekintetben is a house zenei stílus jellemzőit mutatja. A kislemez borítóját Gaga tervezte a Microsoft Word program segítségével. A borító sötét hátterén a „Judas” felirat szerepel, alatta pedig egy kereszt, amiben egy kis szív látható. A képet Gaga Transmission Gagavision elnevezésű webes sorozatában mutatta be.
A kritikusok kiemelték a Judas és a Bad Romance közötti hasonlóságokat. Emellett méltatták a dalban rejlő energiát és robotikus elemeit. A Judas videoklipjét április elején forgatták le. A klipet Lady Gaga és koreográfusa, Laurieann Gibson rendezték. Már bemutatása előtt bírálat érte a Katolikus Ligától a bibliai koncepció miatt, amely szerint Lady Gaga játssza Mária Magdolnát, míg Norman Reedus Iskarióti Júdás szerepét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése