2011. július 17., vasárnap

Harry Potter 7 Part 2

Harry Potter utoljára lengeti meg pálcáját, s lehetőleg úgy, hogy az eddigi legtöbb dollárt varázsolja vele a kasszákba.Emlékszem amikor az első részét néztem meg ami nagy sikert aratott úgy mint a többi része is de soha nem gondoltam volna,hogy ilyen fantasztikus lesz a vége!Harry Potter és a Halál ereklyéi 2. résznek hosszú idő óta a legjobb esélye van arra, hogy új csúcsot állítson be az első hétvégi eredmények háza táján, letaszítva onnét a három éve uralkodó A sötét lovagot. Az azóta bemutatott nagyágyúk egy részének maga a stúdió tett keresztbe hétközbeni premierekkel (legutóbb: Transformers 3.), s a legközelebb egyébként éppen Harry járt tavaly novemberben, mikor az utolsó regény filmváltozatának első fele 125 millióval dobbantott. Az emelkedés garantált, a várakozás nem is lehetne felfokozottabb: több tízmillió dollár értékben keltek el jegyek elővételben, csak az éjféli vetítésekre 25 millióért vásároltak az érdeklődődők, s ez még a mozik kevesebb mint 40%-ának jelentése alapján számszerűsített információ. A nyitónapi rekord, melyet az Alkonyat: Újhold tart a maga 72 milliójával, minden bizonnyal új formát ölt a mai nap folyamán, akár a 80 milliót is megközelítve. Ha így lesz, a minimum elvárható péntek-vasárnap érték 150 millió körül mozog, de a 165 millióra is jó esély formálható ilyen erejű berobbanás esetén. Tekintve, hogy ez az utolsó lehetőség, hogy Harry Pottert a filmvásznon lássák kedvelői, az ismétlődő nézések száma minden eddiginél nagyobb arányú lesz, s ezt csak bebiztosítja, hogy nem csak szerintünk, de úgy összességében az amerikai újságírók szerint is kiváló film kerekedett a Halál ereklyéi 2. részből. Végső bevétel tekintetében A bölcsek köve tíz év után végre átengedi első helyét: az új rész magabiztosan pályázik elsőségre az észak-amerikai éves listán, ami ugyancsak 2001-ben sikerült legutóbb a szériának. 350 millió dollár a 3D-s rásegítéssel biztosan összegyűlik, a nemzetközi bevétel pedig rutinszerűen egészíti majd ezt ki milliárdra.
MAGYARORSZÁG:
A Harry Potter és a Halál ereklyéi 2. rész itthon ugyanúgy nagy tettekre készül, mint a tengerentúlon. Az InterCom több mint 60 kópián mutatta be a mai napon a filmet, a fővárosban tizenhárom mozi tűzte műsorára, trillió változatban (a Cinema City Aréna vagy féltucat teremben játssza: 3D-s, 2D-s, szinkronizált, feliratos, IMAX, VIP, miegymás), s a hazai nézők teljesen rá is hangolódtak az eseményszámba menő premierre. A Warner Bros. a péntekre halasztással ugyan akadályozza az erőteljes (és összevethető) hétvégi eredmény születését, de végső soron ez a szokatlan felállás inkább csak a nyitónapi számok tetézését vonja maga után. Ha minden igaz, nálunk a Star Wars III. rész: A Sith-ek bosszúja tartja a nyitányrekordot (244 ezer néző és 229 millió forint négy nap alatt!), ami ugyancsak egy hihetetlenül népszerű saga záródarabja volt. Világos tehát, hogy Harry Potter nagyot fog szakítani (vajon befogja-e a maga rekordjának számító A Tűz Serlege 194 ezer nézőjét, ráadásul csak három nap alatt?), a kérdés inkább az, hogy mennyi szusz marad benne. A kilenc és fél évvel ezelőtti A bölcsek köve több mint egymillió nézőt vonzott, aminek még csak közelébe sem jutott egyetlen folytatás sem, mi több, a legutóbbi eresztés, azaz a A Halál ereklyéi 1. rész a mélypontot jelenti a sorozat nézettségi történetében a maga 413 ezer eladott jegyével. Ezt egyértelműen megfejeli majd a befejezés, s ha a magyarok is kellően szentimentálisak Pottert illetően, akkor A Főnix Rendje után ismét 600 ezer néző fölé jut a franchise, sőt, a térhatás akár még egy százast dobhat rajta.
Eseményekkel teli abszolút/"apszolut"(remélem értitek):D10/10 sikerült a film!

2011. július 13., szerda

LACOSTE

Hogy került be a köztudatba a krokodil, mint az egyik legismertebb spotruházati márka emblémája a köztudatba? Egy tehetséges teniszbajnoknak, RenéLacoste-nak köszönhetően, aki nemcsak a teniszruházatot forradalmasította, hanem elsőként alkalmazta a márka megjelenítését a ruházaton. Az 1904-ben született Lacoste Franciaországban, 1926-ban, az US Openen már saját tervezésű pólójában lépett pályára, mivel úgy vélte, hogy az akkoriban használt teniszpólók kevésbé alkalmasak a használatra.
Miért pont krokodil lett Lacoste emblémája? Erre a kérdésre maga Lacoste így választolt: "Az amerikai sajtónevezett el "aligátornak", miután kötöttem egy fogadást a francia Davis Kupa Csapatának kapitányával, melynek egy aligátor bőrből készült táska volt a tétje. Megfogadta, hogyha megnyerem a mérkőzést, akkor megveszi ezt nekem. A közönség megszerethette e becenevet, mely remekül kifejezte a pályán megnyilvánuló szívósságomat, ahol sohasem kegyelmeztem kiszemelt prédáimnak... Így a barátom George rajzolt egy krokodilt, amit fölhímeztettem a mérkőzéseken hordott kabátomra."
1933-ban André Gillier kötöttáru vállalat tulajdonosával divatcéget alapítva a krokodillal hímzett pólókat sorozatban kezdték gyártani, ezzel útjára indult aLacoste divatház. 2001-től túllépett a divatház a sportos ruházaton és klasszikus, letisztázott vonalú utcai ruhákat, kiegészítőket és parfümöketis tervezett. A Lacoste mára már egy életérzéssé vált: a sportosan elegáns férfiak és nők megtestesítője. A Lacoste parfümök is ennek az irányzatnak megfelelően visszafogottan természetesek és sportosak és kifinomultak.
Lacoste az a márka, aki illatok terén a férfiakat részesíti előnyben, belőlük nyer ihletet és számukra tervez inkább illatokat.
Legelső illata, az 1984-ben megjelent Lacoste parfüm fás-aromás jegyeivel a klasszikusan elegáns férfiakat célozta meg, nagy sikerrel. A citrusos jegyek és a visszafogott fás-virágos összetevők markáns, figyelemfelkeltő parfümöt alkotnak. 1994-ben jelent meg Lacoste következő illata, az Eau de Sport, amit a kemény, sportos férfi illatának szántak. Aromás-fougere jegyei, mint a levendula, narancs, bergamot, menta, neroli, koriander, fenyő, rózsa, bőr, tonkabab és ámbra igen összetett illatot eredményeznek, cseppet sem a könnyed kategóriában.
2002-ben robbantott a parfümériákban az új Lacoste illat, a Lacoste pour Homme. Nemcsak az illat lett mesterien megalkotva, hanem a reklámja is provokatívra sikerült. Még mindig a sportos vonalat követte a divatház, de a megújulás jegyében a letisztultabb és lágyabb jegyeket hangsúlyozták a parfüm megalkotásakor. Ezt a letisztultságot láthatjuk a parfüm üvege kapcsán is. Maga az illat fás-aromás, a már megszokott Lacoste jegyek mellett a fahéj, rum és labdanum is gazdagítja az illatot.
A Lacoste Pour Homme megjelenése után egy évvel megjelentetik első, nőknek szánt Lacoste pour Femme parfüm is. Klasszikus, nőies és modern illat, a virágos-fás illatjegyek a tavaszt varázsolják viselője köré. Az illat megálmodói olyan illatpárt akartak létrehozni a pour Homme és a Femme által, ahol az összetevők egymással harmóniában, egymást kiegészítve alkotnak egy egészet, így alkotva tökéletes párost a férfi és a nő.

Ezt követték 2004-ben a Red parfüm, egy aromás-fougere férfiillat, a férfiasan sportos Style in Play, valamint a nőknek szánt Touch parfüm sorozat első darabja, a Touch of Pink, amely egy friss, sportos illat, a lendület megtestesítője. A sorozat következő darabjai a Touch of Sun, egy igazi nyári könnyed illat.A Touch of Spring neve magáért beszél, hiszen a Lacoste parfümőrei a tavaszt próbálták üvegbe zárni, sikerrel. A birsalma és a vízililiom meglepő párosítása igen izgalmas illatot eredményez.

Férfiakat sem hagyták illatok nélkül. A Play parfüm sorozat több darabjával is megjelentek, mint a Hot Play, Cool Play, valamint az Essential, amely nemcsak a férfiak, hanem a nők nagy kedvencévé is vált. Könnyed zöld illat, visszatéve a sportos jelleghez, de követve a kor divatos irányzatait, hatalmas rajongótábort szerzett magának, nem véletlenül. Hamarosan újabb kiadást élt meg az illat, Essential Sport néven.

A nőket az Inspiration parfüm vette le a lábukról, ami a végtelen szabadság érzetét adja viselőjének. Édes gyümölcsök és vibráló virágok adják az illat szívét, szantál és vanília pedig melegséget és érzékiséget csempésznek bele. A parfümöt olyan nőknek tervezték, akik életvidám egyéniségek, spontán és nyitott személyiségek, az életvidám nők megtestesítői.

2009-es Challenge parfüm arca nem más, mint Hayden Christensen, a Star Wars filmek sztárja, ezzel is érzékeltetve, hogy a Lacoste nem csak a sportos illatok tárháza. A Lacoste Challenge maga az energia: a citrusok a gyömbérrel és a levendulával az illat központi illatát határozzák meg, a fás jegyek pedig megalapozzák és fűszereik azt.

2011. július 4., hétfő

Vámpír naplók (The Vampire Diaries)2

Egy amerikai fantasy tévésorozat, amelynek vetítése 2009-ben kezdődött a The CW Television Network filmcsatornán. A sorozat L. J. Smith regényei alapján készült. Hazánkban a szériát 2010. június 25-én kezdte vetíteni az RTL Klub. Az USA-ban 2010 szeptemberében indult a sorozat vadonatúj második évadja, még több izgalommal, vérrel és persze szerelemmel.Magyarországon még csak most mutatják a 2.évadot és mindenki újra a Tv-re tapadhat.Fantasztikus sorozat melynek 70 nap múlva a 3.évadját is bemutatják,persze ez nem ránk vonatkozik:D:D:@A kép alatt a videót nézzétek meg!!!:D